CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, May 11, 2014

MY WORK???

Hello..Hello..

Hari ni saja nak cerita pasal tempat kerja la plak..
buat sementara ni aku kerja dalam bidang ........ ????
err...
jauh lari dari bidang yang ak belajar selama ni..hehe...

aku sekarang duk kerja dalam bidang automotive..keke(nmpak x larinye..)

well..mula2 dulu memang la susah kan..tp lama2 okay la..i got the job before i finished up my practical..aku accept je la kan memandangkan aku xnak duk goyang kaki kat umah je..lgpon dapat gk la aku kumpul duit kn..

Before this aku kerja kat AK Luxury Auto(dealer for kia), 
then aku kena transfer kat Top Diversified( dealer for Proton). 
Since both company had the same owner, transfer sana sini tu besa la kan...lagipon jarak both company tu lebih kurang 500m kot..jalan kaki pon boleh sampai...

Nasib aku baik sebab masa praktikal kat Kia tu semua technician banyak bantu aku pasal kereta..korang bayangkan la,aku memang 'kosong' pasal kereta n aku kena advice customer for their service..kalo dengar customer compalain lg la aku pening..apa tu absorber, drive shaft, stabilizer link , n berbagai lagi term yg aku mmg x taw langsung..selama ni aku taw naik kereta je, part2 dia ak mmg x amik taw...tp skrg kalo tnya aku boleh la jawab skit2..hehe..Kalo nak ngorat Kia Service tu tempat sesuai la nk cari calon sbb semua yg mai service tu org kaya je...hahah...

Awal Mac 2014, aku start transfer kat Proton plak..Kat sini plak aku ada gak la jumpa 2-3 org mat salleh yg pakai proton..memandangkan aku front counter, memang semua org yang masuk akan melalui kaunter aku dulu..dah lama x speaking, maka grammar aku mmg tunggang terbalik la..ohh..malu disitu..heheh...

Walaupon kerja aku sekarang lari jauh dengan bidang yang aku belajar, tp seronok timba ilmu dalam bidang ni..nt bila de kereta sendiri aku boleh check sendiri n predict apa masalah kereta aku..or calling2 je budak2 company aku...hehe..

berapa lama nk duk dlm bidang ni??dapat kerja yang lagi bagus nanti aku hantar la notice berhenti..hehe..lagipon aku tak bercadang nak kerja kat sini selamanya...impian aku nk kerja luar dari Taiping or lagi bagus kalau dapat kerja kat luar negara..hehe..(impian je la kan...) Doakan agar impian aku jadi kenyataan taw.. Aminnn!!!!





1 comment:

  1. nanti buleh sasha suggest aku kereta yang bagus =P

    ReplyDelete